Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Måltiderne er en stor del af hverdagen i Søstjernen og noget, vi går meget op i. Det skal nemlig være en både hyggelig, tryg og udviklende stund for alle vores børn.

Vi serverer både morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad - alt sammen lavet af vores dygtige køkkenpersonale, som sørger for, at vi får velsmagende og varieret mad, som også udfordrer børnenes sanser og smagsløg. Vi har det økologiske guldmærke, hvilket betyder, at mindst 90 % af vores råvarer er økologiske.

Måltidet er en god anledning til at lære børnene nye ting. De øver sig for eksempel i selv at øse op og sende maden rundt, og i vuggestuen har vi bittesmå kander, så børnene selv kan hælde vand op i glasset, uden at bordet bliver oversvømmet, når det ikke lige lykkes at ramme plet.

Vi bruger også måltidet til at tale sammen og lære nye ord. Det gør vi blandt andet ved at sætte ord på alle de ting, vi voksne og børnene gør under måltidet - og så taler vi meget om, hvad der er på tallerkenen, og hvordan det smager. For nogen er det svært at smage på en fremmed slags mad, men når både de voksne og kammeraterne omkring bordet spiser det samme, bliver det lidt lettere at kaste sig ud i.

Derudover sætter vores køkkendame små glas med de særligt spændende ingredienser frem på madvognen, så vi kan tale om, hvad måltidet egentlig er lavet af - og når der står et glas med røde linser eller ligger en hel pastinak, man kan føle på, virker linsesuppen pludselig ikke hel så farlig.

I det hele taget synes vi, at det er vigtigt, at vi gør børnene modige, så de tør afprøve nye ting. Det kan være, at vores køkken serverer retter med nye ingredienser, eller at vi sætter ekstra blus på krydderierne. Nogle gange bliver børnene lidt overraskede, men for det meste er de nysgerrige og prøver gerne. Og de børn, som er lidt mere tilbageholdende opmuntrer vi til at prøve at smage.